preukusna

Bez kora, samo je smućkate i sipate u pleh: Najjednostavniji recept za ŠPANSKU PITU koja svima, ali svima uspeva iz prve

Ako volite brze slane pikanterije ovaj recept će vas kupiti na prvi zalogaj 

foto: Shutterstock / GK1982

Kada su u pitanju slane pikanterije u omiljene se ubrajaju pita, mafini, kiflice, ali i španska pita, za koju mnogi kažu da je savršen spoj najlepših sastojaka.

 

Ukoliko još može i da se napravi brzo, pa i da se sutra ponese na posao, sigurni smo da vam više od toga ništa ne treba. 

 

Donosimo vam najjednostavniji recept za špansku pitu koji uspeva svima, jer nema komplikovane pripreme. Sve sastojke samo sjedinite i izlijete u pleh.

 

 

Potrebno je:

 

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 4 jajeta

 

Za nadev:

 

  • 100 g kačkavalja
  • 150 g feta sira
  • 150 g šunke
  • 4 kisela krastavca
  • 1 kisela paprika

 

Ovako se pravi najjednostavnija španska pita foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

 

Priprema:

 

Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, seckanni kačkavalj, seckanu fetu, šunku, krastavčiće, papriku i sve umešati. Peći u podmazanom plehu ili obloženom pek papirom na 200 stepeni 1 sat. Pred kraj pokriti folijom i smanjiti na 180 stepeni.

 

Nakon što se prohladi isecite na kockice i služite uz jogurt ili neki drugi napitak koij volite.

 

Ova pite j odlična i za poneti, na primer, sutra na posao, ali je potrebno da je stavite u neku činiju sa poklopcem kako ne bi izgubila na svežini i kako se ne bi osušila.

 

Prijatno, uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom obroku.