Želite da se zasladite na brzinu domaćom tortom od čokolade? Probajte superbrzi recept za slasni čizkejk koji se ne peče
Sir se koristio u pripremi poslastica od davnina, a najstariji recepti potiču još od starih Grka i Rimljana.
Uputstva za korišćenje sira za slatkiše menjali su se vekovima i rezultat je savršenstvo u kom današnji sladokusci imaju priliku da uživaju – čizkejk, jedna od omiljenih torti na svetu.
Danas vam predstavljamo recept za čokoladnu varijantu, i to najbržu moguću, sa korom od keksa.
Sastojci:
Za koru
- 150 grama keksa
- 100 grama maslaca
- 2 kašike kakao praha
Za fil
- pola kilograma maskarpone sira
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 200 grama šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake za šlag
Priprema
Za koru
- Sameljite keks ili uzmite već mleven i dobro ga pomešajte s maslacom i kakaoom, pa kad dobijete homogenu smesu, utisnite je u dno kalupa (prethodno obloženog papirom za pečenje).
Za fil
- Otopite čokoladu i ostavite da se hladi.
- Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte sir i šećer u prahu.
- Nakon što se čokolada prohladi, sipajte i u nju u tu smesu.
- Kada sve dobro promešate, time prelijte koru.
- Ostavite da odstoji u frižideru najmanje tri sata.
Za dekoraciju
Po ukusu možete napraviti glazuru od čokolade, posuti čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, listićima badema...
( Glossy )