kao oblačić

Čokoladni čizkejk za 20 minuta: Kremasta brza torta za koju vam ne trebaju rerna, jaja, mleko, brašno, želatin...

Želite da se zasladite na brzinu domaćom tortom od čokolade? Probajte superbrzi recept za slasni čizkejk koji se ne peče

Čokoladni čizkejk bez pečenjafoto: Olyina V/Shutterstock

Sir se koristio u pripremi poslastica od davnina, a najstariji recepti potiču još od starih Grka i Rimljana.


Uputstva za korišćenje sira za slatkiše menjali su se vekovima i rezultat je savršenstvo u kom današnji sladokusci imaju priliku da uživaju – čizkejk, jedna od omiljenih torti na svetu.


Danas vam predstavljamo recept za čokoladnu varijantu, i to najbržu moguću, sa korom od keksa.

 

Sastojci:


Za koru

  • 150 grama keksa
  • 100 grama maslaca
  • 2 kašike kakao praha

 

Za fil

  • pola kilograma maskarpone sira
  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake za šlag

 

Čokoladni čizkejk bez pečenjafoto: July Prokopiv, Shutterstock

Priprema


Za koru

  1. Sameljite keks ili uzmite već mleven i dobro ga pomešajte s maslacom i kakaoom, pa kad dobijete homogenu smesu, utisnite je u dno kalupa (prethodno obloženog papirom za pečenje).

Za fil

  1. Otopite čokoladu i ostavite da se hladi.
  2. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte sir i šećer u prahu.
  3. Nakon što se čokolada prohladi, sipajte i u nju u tu smesu.
  4. Kada sve dobro promešate, time prelijte koru.
  5. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje tri sata.

Za dekoraciju


Po ukusu možete napraviti glazuru od čokolade, posuti čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, listićima badema...