njam njam

Neodoljivi recept za ČAROBNU HUANITA tortu: Dezert koji oduzima DAH, a pravi se dok kažete KEKS

Ova torta važi za jednu vrhunsku poslasticu, koja je omiljeni dezert u mnogim domovima. 

Huanita torta oduzima dah foto: Julie Vader / Shutterstock

Huanita torta je jedna od omiljenih poslastica, kako domaćicama, tako i svim ukućanima. Domaćicama zato što se sprema jako brzo i lako, a ukućanima zato što je čarobnog ukusa. Pogledajte recept za ovaj slatkiš. 

 

SASTOJCI:

 

  • Napolitanke - oko 200 grama
  • Šećer -10 kašika šećera
  • Mleko - 1 litar
  • Želatin - dve kesice
  • Šlag - oko pola kilograma

 

PRIPREMA:

 

Za početak, prvo skuvajte mleko i šećer, a želatin razmutite sa malo vode. Kad se malo ohladi mleko, onda dodajte obe kesice želatina. Sve zajedno onda pretočite u neku veću posudu i mutite par minuta. Zatim dodajte i oko 400 grama šlaga.

 

Tepsiju obložite providnom folijom i tu sipajte jedan deo te bele smese. Izmrvite napolitanke i dodajte ih u ostatak smese.

 

Sve to dobro pomešajte kako bi se lepo sjedinilo, i onda sipajte u kalup. Odložite u frižider da postane malo čvršće. Mikserom umutite preostali šlag (oko 100 grama) i mleko, pa kad se torta ohladi u frižideru, preostaje vam samo da je izvadite i ukrasite šlagom.