383 nedelja na vrhu sveta

Šta jede Novak Đoković? Trodnevni jelovnik najboljeg tenisera na svetu

Kako izgledaju doručak, ručak i večera Novaka Đokovića?

Novak Đoković već nekoliko godina ne jede meso i mlečne proizvode.foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImage

Teniser Novak Đoković zabeležio je danas pobedu na turniru "Srpska open" koji se održava u Banjaluci i slavio je protiv 18-godišnjeg tenisera Luke Van Aša.

 

Najbolji teniser sveta je poznat po vrhunskoj formi i striktnog režimu treninga, dnevne rutine i meditacije koji mu uz ishranu pomažu da ostane u samom teniskom vrhu.

 

Poznato da je Novak iz svoje ishrane izbacio meso, ribu i životinjske proizvode i da ne jede mlečne prozvode. 

 

Trudi se da jede izbalansirane proizvode koji mu daju snagu.

Kako izgleda njegov trodnevni jelovnik, otkriva Kurir sport.

 

Prvi dan:

 

  • Doručak: Pije velike količine vode, zatim uzme 2 kašike meda; musli (organski ovas bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).
  • Užina: kreker bez glutena sa avokadom i tunjevinom
  • Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege sir.
  • Užina: jabuka sa idijskim maslacem; dinja
  • Večera: Salata od kelja, komorača, kinoa i pinjola, inćuni ili sardina; minesote supa; fileti lososa.

 

Drugi dan:

 

  • Doručak: Velike količine vode, 2 kašike meda; banana sa indijskim maslacem, viće.
  • Užina: tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom.
  • Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).
  • Užina: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;
  • Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

Treći dan:

 

  • Doručak: Velike količine vode, 2 kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem i bananom; voće.
  • Užina: domaći humus i jabuke
  • Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom.
  • Užina: Avokado sa krekerima bez glutena.
  • Večera: Sveža salata od zelenog lisnatog povrća, supa od šargarepe