Ovo može biti sajna zamena za ljubitelje gulaša.
Bamija je biljka iz porodice mahunarki. Mahunarke su poznate po tome što imaju veliku nutritivnu vrednost i sadrže kvalitetne proteine, vlakna, vitamine, gvožđe, kalijum i jako malo masti.
Ovo jelo dosta podeća na gulaš, tako da ako ste ljubitelj istog i u ovom receptu ćete uživati.
SASTOJCI
- Teleće meso - oko 450 grama
- Bamije - oko 700 g
- Ulje - jedna mala čaša
- Paradajz - 2 ili 3 komada
- Crni luk - 2 kom
- Limun - 1 kom
- So - po ukusu
- Biber - po ukusu
- Slatka mlevena paprika - po ukusu
- Paradajz pasta - 2 ili 3 kašike
PRIPREMA
Prvo meso i luk iseckajte na sitne komadiće. Zatim propžite meso, a nakon toga u posudu dodajte i luk i mešajte varjačom neko vreme.
Iscedite limun, a onda bamiju prelijte sokom iz limuna. Isecite paradajz na sitne komadiće i dodajte ga u meso. Pošto iz njega izađe sok začinite tako što ćete dodati so, biber, slatku mlevenu papriku i paradajz pastu.
Ostavite na ringli još 10-15 minuta, a onda dodajte bamiju i lagano mešajte varjačom. Sipajte mlaku vodu preko bamije i mesa. Zatim poklopite, stavite na neku malo nižu temepratura i ostavite još ko 15 minuta.