bizarno... ili ne?

Ni za 10 dana ne biste pogodili: Znate li šta je OBAVEZAN DEO prtljaga kraljevske porodice na svakom putovanju?

Kraljevska porodica je poznata po brojnim pravilima koje članovi poštuju i mnogima se to čini kao nemoguća misija, živeti po strogim načelima.

Članovi kraljevske porodicefoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Život u kraljevskoj porodici nije nimalo lak, ako zanemarite lepe haljine, odela, manire i pojavljivanje u medijima. Oni su svakodnevno izloženi oku javnosti, a ukoliko ne poštuju stroga pravila, bivaju sankcionisani.

 

Međutim, osim toga, članovi kraljevske porodice moraju uvek da budu spremni na sve, pa je tako zanimljiv detalj da na svako putovanje nose i crninu u svom prtljagu, naročito kada je kraljica Elizabeta II saznala da joj je preminuo otac tokom svog putovanja u Keniju.

 

Elizabeti su tako morali na aerodrom da dostave crnu haljinu, jer ona nikako nije mogla da pretpostavi da će već sa 25 godina postati kraljica.

 

Članovi kraljevske porodicefoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Ali, ovo nije ništa toliko šokantno u poređenju sa nečim što će vas prilično začuditi. Naime, članovi kraljevske porodice na svako svoje putovanje u inostranstvo nose i zalihe krvi jer se nikad ne zna da li će nekome zatrebati hitna transfuzija i da li će uspeti da nađe odgovarajuću krvnu grupu.

 

Kao i uvek, ništa novo da nas Britanci i njihova pravila iznenađuju, ovo je pokrenulo i brojne komentare onih koji nisu na strani kraljevstva, pa su tako mnogi mišljenja da je to preveliko preterivanje i da su i oni samo obični ljudi, koji mogu da se presvuku i kad dođu kući, u slučaju neke tragedije koja ih je zadesila.