jednostavan obrok

Idealna za doručak, večeru, a može i za užinu: Najbolji recept za CARSKU PITU koju ćete stalno spremati

Bilo da je nazivate španska ili carska pita, jedno je sigurno: pred vama je najbolji recept za omiljeni obrok.

foto: Shutterstock/ltummy

Neki je zovu carska, a drugi španska pita, a ni jedni ni drugi ne greše kada kažu da je u pitanju jedno od jednostavnijih jela koji su idealni za doručak ili večeru.

 

Kada je pogledate, rekli biste da je u pitanju proja u koju se stavlja sve što nađete u frižideru i niste daleko od istine.

 

Ovo jednostavno jelo je lako za pripremu, a sastojci mogu da variraju. 

 

Kada jednom pomešate sve sastojke, smesu izlijete u pleh i stavite da se peče.

 

Sastojci: 

 

  • 200 gr brašna
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja ulja 
  • 150 gr sira
  • 150 gr šunke
  • 4 jaja
  • 150 gr kiselih krastavčića
  • 2 paprike, zelena i crvena
  • 1 prašak za pecivo


Priprema:

 

Pre nego što počnete da spremate carsku pitu, uključite rernu da se zagrejete na 200 stepeni.

 

Potom umutite jaja, pa dodajte izmrvljen sir, šunku isečenu na kockice, isečene krastavčiće i paprike, a onda i jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivom.

 

Smesa treba da bude kompaktna i da nema grudvica.

 

Potom smesu izručite u pleh obložen papirom za pečenje i stavite da se peče pola sata.

 

Kada porumeni pita je gotova, a još jedan način da saznate jeste da proverite čačkalicom - ako se ne lepi za nju, pita je gotova.