Doručak je savršen samo ako se na vašem stolu nalazi neka vrsta pite.
Jogurt-pita koja može da se pravi i bez sira je jako popularna i sigurno je idealno rešenje kada vam treba lep i zasitan doručak.
Pravi se jednostavno, a kako se kore gužvaju, ovu pita mogu praviti i deca pošto ne zahteva nikakvu preciznost niti posebno gubljenje vremena. Tajna je u jednostavnom prelivu koji ćete obožavati.
Sastojci:
- 250 g kora za pitu
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 200 ml jogurta
- na vrh noža sode bikarbone
- 150 g sira (može i bez)
- po ukusu so
Priprema:
- Nagužvajte kore za pitu jednu do druge i ređajte ih u krug u prethodno nauljenoj tepsiji. Stavite da se peče oko 10 minuta. Za to vreme mutite jaja, jogurt, ulje i so i dobijenu smesu prelijte preko kora kad ih izvadite iz rerne.
- Potrudite se da preliv prodre do dna i nastavite da pečete dok ne procenite da je gotova.
Prijatno!
( Glossy )