Dobri stari mafini na hiljadu načina nas nikada neće izneveriti kada je savršen ukus u pitanju.
Bilo da su slatki ili slani, mafini su uvek i svima omiljeno rešenje i ideja za užinu ili poslasticu. Neke možete praviti i u tiganju, a od sastojaka možete ubaciti doslovno šta god želite.
Ako niste probali, sada je pravo vreme za neverovatne mafine od kukuruznog brašna, uz jedan tajni sastojak koji svemu daje magičan ukus - med.
Sastojci:
- 1 šolja mleka uz 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 šolja kukuruznog brašna
- pola šolje belog brašna
- trećina šolje meda
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- malo soli
- trećina šolje kokosovog ulja
- pola šolje narendanog čedar sira
- 1 šolja zrna kukuruza
Priprema:
- Najpre pomešajte mleko i sirće u šoljici, a potom u jednoj velikoj posudi umutite kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mešavinu mleka, jaje, med i kokosovo ulje i mešajte dok se sve ne sjedini.
- Nežno ubacite u smesu sir i kukuruz, pa testo sipajte ravnomerno u kalup. Pecite najviše 20 minuta i nakon toga stavite na rešetku da se hladi.
Prijatno!
( Glossy )