PRSTE DA POLIŽEŠ

PAPERJASTI, zasitni i SA TAJNIM SASTOJKOM koji pravi magiju ukusa: Mafini od kukuruznog brašna bolji od svih dosadašnjih

Dobri stari mafini na hiljadu načina nas nikada neće izneveriti kada je savršen ukus u pitanju.

Mafinifoto: Shutterstock / Olyina V

Bilo da su slatki ili slani, mafini su uvek i svima omiljeno rešenje i ideja za užinu ili poslasticu. Neke možete praviti i u tiganju, a od sastojaka možete ubaciti doslovno šta god želite.

 

Ako niste probali, sada je pravo vreme za neverovatne mafine od kukuruznog brašna, uz jedan tajni sastojak koji svemu daje magičan ukus - med.

 

Sastojci:

 

  • 1 šolja mleka uz 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • pola šolje belog brašna
  • trećina šolje meda
  • 1 jaje
  • prašak za pecivo
  • malo soli
  • trećina šolje kokosovog ulja
  • pola šolje narendanog čedar sira
  • 1 šolja zrna kukuruza

 

Priprema:

 

  • Najpre pomešajte mleko i sirće u šoljici, a potom u jednoj velikoj posudi umutite kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mešavinu mleka, jaje, med i kokosovo ulje i mešajte dok se sve ne sjedini.

 

  • Nežno ubacite u smesu sir i kukuruz, pa testo sipajte ravnomerno u kalup. Pecite najviše 20 minuta i nakon toga stavite na rešetku da se hladi.

 

Prijatno!