PRSTE DA POLIŽEŠ

Samo 2 sastojka i grumenčići ZLATNOG TESTA su na vašoj trpezi: Kako se pravi originalna STARINSKA TARANA?

Tokom detinjstva gotovo da nije moglo da prođe sedam dana, a da se na našim trpezama ne pojavi ukusna i mirisna tarana 

foto: Shutterstock / Fanfo

Ovo danas zaboravljeno jelo pravile su naše bake i majke, a deca bi se radovala čim bi osetila onaj dobro poznati miris provrelog mleka. 

 

Nakon celog dana provedenog napolju, topla tarana bi bila idealna za večeru i odlazak na počinak. Danas su vremena drugačija, ali to ne znači da se ne može uživatu u fantastičnom ukusu ovog starog preukusnog jela.

 

Evo kako da i vi svojoj porodici napravite domaću taranu, koju ćete posle skuvati u mleku. 

 

Potrebno je:

 

  • 2 jaja
  • po potrebi brašno

 

  • 1 l mleka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 5 kašika šećera

 

Najukusnija tarana koja vraća u detinjstvo foto: Shuttestock / Ozgur Senergin

 

Priprema:

 

Umesiti tvrđe testo od brašna i dva jajeta. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Kada je odstojalo, izdendati ga trenicom u mleko koje ste prokuvali sa vanilin šećerom i belim šećerom.

 

Ostaviti da vri 5 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Toplo sipati u posudice i poslužiti kao poslasticu.