Tokom detinjstva gotovo da nije moglo da prođe sedam dana, a da se na našim trpezama ne pojavi ukusna i mirisna tarana
Ovo danas zaboravljeno jelo pravile su naše bake i majke, a deca bi se radovala čim bi osetila onaj dobro poznati miris provrelog mleka.
Nakon celog dana provedenog napolju, topla tarana bi bila idealna za večeru i odlazak na počinak. Danas su vremena drugačija, ali to ne znači da se ne može uživatu u fantastičnom ukusu ovog starog preukusnog jela.
Evo kako da i vi svojoj porodici napravite domaću taranu, koju ćete posle skuvati u mleku.
Potrebno je:
- 2 jaja
- po potrebi brašno
- 1 l mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- 5 kašika šećera
Priprema:
Umesiti tvrđe testo od brašna i dva jajeta. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Kada je odstojalo, izdendati ga trenicom u mleko koje ste prokuvali sa vanilin šećerom i belim šećerom.
Ostaviti da vri 5 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Toplo sipati u posudice i poslužiti kao poslasticu.