Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica mnogih generacija. Mogu da se jedu slatke i slane,a jedno je uvek sigurno: ovaj neprevaziđeni kolač uvek, ali uvek vraća u detinjstvo.
Bakin kolač ili galete, kako ih danas zovu, naše mame i bake su godinama spremale i zahvaljujući njima, oko porodičnog stola se uvek skupljala cela porodica, tražeći koji kolač više.
Bilo da se jedu slani ili slatki, uvek bez greške osvajaju ukusom.
Sastojci:
- 4 jaja
- 300 ml ulja
- 300 gr šećera
- kora jednog limuna
- 250 ml mleka
- 600 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti mikserom jaja i šećer, pa polako dodavati ostale sastojke i sjediniti u jednu kompaktnu masu.
Zagrejati kalup za bakin kolač, staviti malo ulja, a potom kašikom vaditi testo i stavljati da se peče, potom zatvoriti kalup i ispeći.
( Glossy )