obožavaćete ga

Domaći ČIPS u kojem svi mogu da uživaju KOLIKO IM DUŠA IŠTE: Recept za omiljenu grickalicu + TRIK da bude SUPERHRSKAV

Koliko puta ste osetili grižu savesti jer ste svom detetu ili sebi ponovo kupili čips u prodavnici?

foto: Shutterstock / Olga Dubravina

Svi dobro znamo da su grickalice, među kojima je i čips, veoma nezdravi, ali ih toliko volimo da nam je jednostavno teško da ima odlolimo. 

 

Uvek sebi iznova obećamo, još samo ovaj put, ali nas onda opet želja ponese i na našoj trpezi se nađe hrana koja nije dobra za naš organizam.

 

Ukoliko ste strastveni ljubitelj čipsa imamo super vesti za vas. Od sada u sopstvenoj kuhinji možete napraviti čips bez mnogo soli, ulja i loših veštačkih dodataka.

 

 

Sve što vam treba je:

 

1 kg krompira

ulje za prženje

malo morske ili himalajske soli 

 

Priprema:

 

Oprati krompir, oljuštiti ga i iseckati (najbolje na secka) na vrlo tanke kriške. U pleh stavite pek papir i lepo rasporedite krompir svuda po njemu. Poslite malo, sipajte malo ulja da ne bi bio pretvrd i suv. 

 

Rernu zagrajte na makismalnih 250 stepeni, pa čips ubacite u nju. Pecite desetak minuta i na svakih 2,3 minuta otvorite rernu da izađe para, kako bi čips ostao hrskav.

 

Uživajte sa svojom porodicom u ukusnoj, a zdravoj grickalici bez griže saveti.