Za najbolju seljačku proju će vam trebati oko deset minuta, a ukus ćete pamtiti večno.
Starinski recept za seljačku proju koju su pravili naši preci je ponovo postao aktuelan, a kada budete probali, shvatićete i zašto.
Biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka i ne više od deset minuta potrošenog vremena, a uživaćete u ukusima koji mogu da vam zamene i beli hleb.
Sastojci:
- 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode
- 1/ 2 kesice praška za pecivo
- mast za podmazivanje
- 1 ravna kašičica soli
- mast za podmazivanje
Priprema:
U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Smesa ne treba da bude gušća od one za palačinke.Sve dobro izmešajte varjačom i sipajte u pleh podmazan mašću.
Rernu unapred zagrejte na 230 stepeni, pa stavite pleh i pecite oko 15-20 minuta, sve dok ne vidite da je korica postala tamnosmeđa. Kada bude gotova, blago je isprskajte vodom i ostavite da odstoji.
Služite po želji uz jogurt, kiselo mleko ili kao prilog uz jelo.