odmah dupla mera

Meri se na šolje, prostije ne može: Recept za PROJU koju obožavaju svi od 7 do 77 godina

Napravite odmah duplu meru i uživajte.

Proja je idealan doručak ili večera.foto: Shutterstock/Zivojin Lalovic

Kada ne znate šta ćete za doručak ili večeru, ne možete da pogrešite sa projom.

 

Bilo da je jedete samo sa jogurtom ili uz neki dodatak, uživaćete u svakom zalogaju.

 

Iako postoji bezbroj recepata za proju, u nastavku vam predstavljamo jedan, čija je priprema beskrajno laka, a za koju se uvek traži parče više.

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • malo više od 1 šolje kisele vode
  • 2 šolje projinog brašna
  • 1 šolja običnog bračna
  • so po ukusu
  • 1 prašak za pecivo

 

Priprema

 

U jednu činiju pomešajte jaja, jogurt i kiselu vodu.

 

U drugoj činiji pomešajte projino i obično brašno, kao i so i prašak za pecivom.

 

Sadržaj prve činije ubacite u drugu činiju i po potrebi dodajte kiselu vodu.

 

Smesu stavite u pleh i pecite oko pola sata na 150 stepeni Celzijusovih.