Mnoge domaćice godinama spremaju palačinke, a ne znaju da je u ovome tajna.
Ako ste se godinama pitale zašto vam palačinke ne uspevaju kako ste zamislile, tajna je u ovome.
Ako želite vazdušasto i mekano testo za palačinke, koristite čašu za meru osnovnih namirnica.
Nema veze da li čaša ima 150 ili 200 ml, važno je da bude ista kada dodajete brašno,vodu i mleko.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 40 ml ulja
- 1 šolja mleka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja vrele vode
Priprema
Pomešajte jaja, ulje, šećer i so i izmešajte ručno, mutilicom.
Kada ste umutili jajaja, odmah jedno za drugim sipajte vodu, mleko i brašno.
Sve dobro izmeštajte, pa ostavite da testo "odmori" dok se ne zagreje tiganj.
Palačinke pecite u zagrejanom tiganju jedan minut sa jedne, pa jedan minut sa druge strane.
Filujte po želji i uživajte.
( Glossy )