U većini domova u Srbiji, Badnje veče ne može da prođe bez krompir salate.
Jelovnik za Badnje veče treba da bude posna, a jedna od obaveznih jela koja se nalaze na trpezi 6. januara jeste riba.
Uz ribu najbolji i najčešći prilog u većini srpskih kuća jeste krompir salata.
U nastavku vam predstavljamo recept za najukusniju krompir salatu koju ste ikad probali.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Obarite krompir u ljusci, jer će tako biti mnogo ukusniji.
Potom ga oljuštite dok je još topao i isecite na kocke ili kolutove, kako želite.
Oljušten luk iseckajte na rebarca, posolite i pobiberite po ukusu i dodajte mu ulje, a potom ga ostavite da malo odstoji.
Onda sjedinite krompir i luk,a potom salatu prelijte uljem i sirćetom razblaženim sa malo vode.
Prijatno!