kune se u nju

Zbog ove biljke Salmi Hajek NE TREBA BOTOKS: Ublažava bore i ožiljke, jača i zateže kožu, a lice od nje SIJA

Ni fileri, ni botoks, ni odlazak "pod nož" nisu neophodni meksičkoj lepotici jer ima tajni sastojak koji čuva mladost

Salma Hajek na crvenom tephu pred događaj LACMA Art + Film Gala 2022.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Meksičko-američka glumica Salma Hajek proslavila je početkom septembra 56. rođendan, a na njenom licu minule decenije nisu ostavile trag. I dalje nas Salma oduševljava kao i na samom početku karijere, kada smo je upoznali krajem devedesetih i kada je svet bio očaran njenom jedinstvenom lepotom.


Danas je ona zrela žena iste takve lepote, a spada u retke holivudske lepotice koje još uvek nisu poklekle pred čarima estetske hirurgije, filera i botoksa.

 

Pored poneke bore, koja je normalna u njenim godinama, Salma Hajek i dalje ima zategnutu i očigledno pažljivo negovanu kožu. Kako je jednom prilikom istakla, na tome može da zahvali nečemu što je izuzetno zastupljeno u Meksiku i što pojačava efekte njene beauty rutine.

 

FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/NINA PROMMER


Koristim sastojak po imenu tepezcohuite, koji se u Meksiku koristi za tretiranje opekotina jer u potpunosti regeneriše kožu i u Americi nema nikoga osim nas ko ga upotrebljava – otkrila je Salma jednom prilikom u intervjuu za Elle. – Zato ne koristim ni botoks, ni pilinge, ni filere.

 

  • Šta je tepezcohuite?


Salma je zapravo pomenula produkt mimoze tenuiflore, višegodišnjeg drveta koje potiče iz Brazila, a može se naći u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli, Meksiku, Panami, Salvadoru...

Poznato je još kao jurema preta, calumbi, karbonal, kabrera, crna jurema, a njegovi vodeni ekstrakti se u Južnoj i Centralnoj Americi dugo koriste u nezi oštećene kože, rana i opekotina i obično se označavaju rečju ― tepezcohuite.


Lako se proizvode, a na ovom području su čest sastojak kozmetičkih proizvoda, dok ga u Americi tek popularizuju Salma Hajek i, odnedavno, Kajli Džener.


Ima brojna dejstva, a neka od njih su da:

 

  • smanjuje ožiljke
  • ima anti-age dejstvo
  • deluje protivupalno i kao antioksidans
  • ojačava prirodnu barijeru kože
  • održava vlažnost

 

 

Ovaj ektrakt mimoze tenuiflore sve je popularniji u kozmetičkoj industriji, pa ukoliko se divite lepoti i mladolikom izgledu Salme Hajek, sledeći put kad budete birali proizvode na negu kože, obavezno pažljivije pogledajte njihov sastav i potražite supermoćni tepezcohuite.