konzumirajte ga svako jutro

DOMAĆI SOK ZA LEPOTU: Salma Hajek se KUNE u ovaj napitak - pravi se brzo i lako, a čini ČUDA za organizam!

0

Slavna glumica poznata je po svojoj savršenoj lepoti koju održava na veoma jednostavan način

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holivudske zvezde uvek izgledaju savršeno - vitke, lepe i bez ijedne jedine bore na licu. Barem tako mislimo. Ali, iza mladalačkog izgleda često se krije puno posla i jedna ili dve tajne.

 

Na primer, glumica Salma Hajek uvek zadivi svojim blistavim izgledom, a sada je na Instagramu otkrila tajnu svog besprekornog izgleda.

 

Reč je o domaćem soku za lepotu koji glumica konzumira svakog jutra, a potrebna su samo 4 sastojka.


1. Vitamin C

 

Glumica koristi sveže narandže kao izvor vitamina C. Osim što podržavaju imunološki sistem i probavu, imaju i protivupalno dejstvo i obezbeđuju vam dobro raspoloženje.

 

2. Kurkuma

 

Salma Hajek zatim dodaje svežu kurkumu u sok od narandže koji sama cedi. Može se izrendati ili pomešati s ostalim sastojcima u blenderu. Već je svima poznato da je ova superhrana prava vitaminska bomba - deluje antibakterijski i suzbija upale u telu.

 

3. Crni biber

 

Ultimativni tajni trik: kako bi telo moglo brže upiti kurkumu, glumica u beauty sok dodaje malo crnog bibera koji ubrzava metabolizam.

 

4. Pasji trn

 

Ovu biljku nazivaju i „limunom severa“ - nije ni čudo, jer je ovaj sastojak takođe pun vitamina C (ima ga 15 puta više od narandže) i vitamina B12. Sadrži i puno kolagena, koji ima regenerativno dejstvo na kožu, kosu i nokte te podstiče telo da samo proizvodi više kolagena. Ovo voće možeš nabaviti kao ulje te ukapati nekoliko kapi u gotov sok za ulepšavanje.

 

 

makonda-tracker