probajte je što pre

Mekša, kremastija i sočnija ne postoji! Piletina UDAJ SE ZA MENE je najpopularnije jelo od pilećeg mesa u 2022. godini

Na spisku jela koja su najviše pretraživana na Guglu u godini na izmaku od pilećih specijaliteta prednjači jelo zanimljivog imena i još interesantnijeg ukusa

foto: from my point of view/Shutterstock

Kako se godina bliži kraju, Gugl je objavio ovogodišnje najpopularnije pretrage, pa smo tako saznali mnogo zanimljivosti o interesovanjima ljudi širom planete u 2022. Između ostalog, i šta bi najradije jeli!


Tako je otkriveno da su ovo najčešće pretraživani recepti:


10. Špageti "Meda"
9. Sendvič Bele Hadid
8. Grajnder sendvič
7. Salata Dženifer Aniston
6. Salata Zelena boginja
5. Pita od manga
4. Brze palačinke
3. Piletina "Udaj se za mene" (često se prevodi i kao "Oženi me")
2. Čili Sinsinati
1. Sugo


Većina ovih recepata ima interesantne nazive, a jedan od najzanimljiivijih je piletina "Udaj se za mene"!

 

Iako mnogi kažu da je jelo nazvano tako jer će svaki muškarac koji ga proba odmah zaprositi ženu koja mu ga je pripremila, istina je drugačija – svi sastojci piletine "Udaj se za mene" tako se lepo vezuju jedni za druge, kao da su u braku, da je rezultat nestaran ukus koji se pamti.


Postoje mnoge različite varijante ovog jela, a najčešće se priprema na sledeći način.

 

foto: from my point of view/Shutterstock

Piletina "Udaj se za mene" ili "Oženi me"


Sastojci:

 

  • 600 grama pilećih grudi
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 ml pilećeg bujona
  • italijanska mešavina začina
  • pola kašičice majčine dušice
  • 4 sušene čili papričice
  • 4 čena belog luka
  • 50 grama sušenog paradajza
  • 60 grama parmezana
  • so i biber po ukusu

 

Priprema


Na masti ispecite pileće grudi, pa ih sklonite sa strane.


U dubljem tiganju na istoj masti propržite majčinu dušicu, papričice i 4 čena belog luka. Posle tri minuta sipajte bujon i potom dodajte sušeni paradajz.


Sipajte zatim neutralnu pavlaku, promešajte i ostavite da se krčka koji minut, pa na kraju stavite u tiganj i meso, dobro promešajte i ostavite još 10 minuta.
Najbolje ide uz pirinač i krompir, a može da se služi i uz testeninu.