Punjene sirom i šunkom, ove ukusne i mirišljave jelkice savršeni su zalogajčići za posebne trenutke tokom zime
Novogodišnji i božićni praznici se približavaju, a praznični duh već nas je obuzeo!
Nastupilo je doba godine kada smo češće u kuhinji nego inače, a najradije pripremamo hranu u oblicima koji asociraju na novogodišnje čarolije, pa su tako omiljeni božićni keksići i slične đakonije. Međutim, i slana hrana može da bude inspirisana praznicima, a ovo zanimljivo predjelo koje se brzo priprema možete poslužiti i na slavskoj trpezi u narednim nedeljama.
Sastojci:
- 1 list lisnatog testa
- 100 grama krem sira
- 50 grama šunke
- kockice kačkavalja
- masline
Priprema
Odmotajte lisnato testo na dasci za sečenje i premažite krem-sirom po jednoj polovini. Zatim poređajte listiće šunke preko krem-sira, pa preklopite pecivo.
Isecite pecivo na trake, pa jednu po jednu savijajte tako da dobijete oblik novogodišnje jelke i probodite ražnjićem. Ređajte po plehu obloženom pek-papirom, pa pecite na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene.
Ostavite da se ohladi potpuno, pa na dno štapića stavite kockice kačkavalja, kao postolje jelke, a na vrh po jednu maslinu, umesto zvezde.
Video-uputstvo