neodoljivi

Recept za ćevape kao sa baščaršije: Evo kako da napravite najukusniju smesu od mesa za čuveni srpski specijalitet

Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana 

foto: Shutterstock / Ajdin Kamber

Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu. Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami.

 

Tajna najukusnijih ćevapa je u kvalitenim sastojcima, a mi vam otkrivamo kako da ih napravite u svojoj kuhinji. 

 

 

Sastojci:

 

  • 1,5 kg mlevene junetine
  • ½ kg jagnjetine
  • 4 čena belog luka
  • 2% od ukupne količine mesa soli
  • 2 kašičice sode bikarbone

 

foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

 

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

 

Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

 

Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima.