prste da poližeš

Zasitno, jeftino i BRZO: Recept za turski menemen koji se jede iz tiganja će vas očarati RAPSODIJOM ukusa

Turska kuhinja je mnogima neprevaziđena i omiljeni izbor svakog dana.

foto: nelea33/Shutterstock

Brojni turski specijaliteti su zastupljeni i kod nas, a s obzirom na sličnosti, uglavnom svako tursko jelo obožavamo.

 

Oni su poznati i po slatkišima, izvrsnim poslasticama, ali i po slanim specijalitetima koje ćete sigurno voleti. Turski menemen je savršeni izbor za doručak ili večeru, naročito kada nemate mnogo vremena.

Sastojci:

 

  • 4 paprike različite boje
  • 1 ljuta paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 20 gr putera
  • 3 veća paradajza
  • 3-4 jajeta
  • malo šećera
  • po ukusu so i biber
  • seckani peršunov list

 

Priprema:

 

Najpre dobro operite papriku i paradajz i iseckajte, dok ljutu papriku secite na kolutove i pazite da nema semenki. U dublji tiganj stavite puter i ulje da se zagreju, pa sipajte sitno iseckan luk koji ćete pržiti dok ne postane staklast.

 

foto: Osman Bugra Nuvasil/Shutterstock

Zatim dodajte papriku i dinstajte dok ne bude mekano. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne.

 

Kada povrće postane mekano, razbijte 3-4 jajeta i prospite po obodu tiganja, pobiberite i posolite, pa zatim mešajte dok se sve ne sjedini. Kada bude gotovo, samo pospite sitno iseckanim peršunom.