Domaće pecivo sa bogatim nadevom koje se priprema za 10 minuta, a onda vam ostaje samo da uživate u mirisu koji se širi iz pećnice
Kiš Loren jedan od od najpoznatijih francuskih kiševa, a potiče sa severoistoka Francuske i njenih granica sa Belgijom, Nemačkom i Luksemburgom.
U pitanju je jelo koje se priprema za svaki obrok: doručak, ručak ili večeru, a ima izuzetno bogat ukus, hranljiv je i s razlogom obožavan širom sveta!
Da sve bude još bolje, priprema se vrlo jednostavno!
Sastojci
Za koru:
- 200 grama brašna
- 100 grama omekšalog margarina
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 grama slanine
- 100 grama kačkavalja
- 100 grama mariniranih šampinjona
- prstohvat muskatnog oraščića
- ¼ mlevene paprike
Za preliv:
- 3 cela jajeta
- 180 mililitara kisele pavlake
Priprema
Pomešati u činiji brašno i so, pa dodati jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesiti najpre varjačom, a potom rukama. Ostaviti testo da odstoji u frižideru najmanje pola sata.
Iseckati slaninu i šampinjone vrlo sitno, pa preko narendati kačkavalj. Posoliti po potrebi, u zavisnosti od toga koliko je slan sir, pa dodati i oraščić i papriku i dobro promešate.
Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga tako da se lepo obloži pleh (prethodno obložen pek-papirom), tako da ivice izviruju iz posude. Preko testa poređati fil od slanine i šampinjona.
Umutiti jaja i kiselu pavlaku, pa time preliti.
Peći najmanje pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.