ne živi u srbiji

Od oca je nasledio lik i talenat za muziku: Ko je sin slavnog Tome Zdravkovića? (FOTO)

Toma Zdravković je legendarni pevač koji nas je prerano napustio, a uspomena na njega je sačuvana i kroz film Toma, koji je i dalje jedan od najgledanijih.

foto: Youtube Printscreen

Proslavljeni pevač Toma Zdravković je ostavio neizbrisiv trag muzici, njegove pesme su večne, a emocija koju je prenosio je neopisiva rečima.

 

On se ženio čak četiri puta i ima dvoje dece. Iz braka sa Slavicom je dobio ćerku Žaklinu 1963. godine, dok je sa suprugom Gordanom, dobio sina Aleksandra.

Sin Tome Zdravkovića je rođen 1978. u Torontu, gde i danas živi i radi. Nikada se nije eksponirao u javnosti, a jednom prilikom kada se pojavio, svi su se složili da je slika i prilika slavnog oca. Nažalost, Toma je preminuo kad je Aleksandar imao samo 13 godina.

 

Gordana i Toma su svoju vezu otpočeli u Kanadi, da bi se nakon rođenja sina, vratili u Beograd. Ona je u svemu podržavala pevača i bila mu bezuslovna podrška, a njihov zajednički život su obeležili brojni usponi i padovi.

 

foto: printscreen/pink

‒ Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za muziku i šta je ostavio iza sebe. Kada su krenule prve ljubavi, počeo sam da shvatam njegove pesme – rekao je jednom Aleksandar.

 

Ne samo da Aleksandar fizički podseća na oca, od njega je nasledio i talenat za muziku, pa tako u rodnom Torontu ima muzički studio u kom stvara pesme i bavi se umetnošću.