iznenađujuće

Najpoželjniji muškarac HOLIVUDA u kandžama SEKTE: Sajentološka crkva kriva za sve RAZVODE braka Toma Kruza?

Sajentologija uči ljude da su besmrtna duhovna bića koja su zaboravila svoju pravu prirodu. Tom Kruz je jedan od sledbenika ove crkve, a to mu je u životu stvaralo mnoge probleme.  

foto: Shutterstock / Jaguar PS

Mediji spekulišu da je Tom Kruza u kandže sajntologije uvukla supruga, glumica Mimi Rodžers, s kojom se glumac venčao 1987. godine.

 

Mimi je od njega bila starije 6 godina. Venčali su se u tajnosti, a je prisustvovala i glumčeva majka i kum Emilio Estavez.

 

Svedoci kažu da ga je Mimi odmah "uzela pod svoje". Uvela ga je u svet sajentologije i naučila ga kako da se ponaša na crvenom tepihu i u skupim restoranima.

 

 

Nisu imali dece, a Mimi je u nekom od kasnijih intervjua izjavila kako je Tom razmišljao da postane monah jer je "neplodan". Ipak, on se kasnije ostvario u ulozi oca i opovrgao te tvrdnje.

 

U svojoj novoj knjizi „ Milijarda godina: moj bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije“, bivši crkveni velikan Majk Rinder — koji je napustio sajentologiju 2007. u 52. godini, nakon što je bio povezan sa crkvom od detinjstva — piše da se Кruz zaljubio u svoju koleginicu Nikol Кidman dok je snimao trkački film iz 1990. „Dani groma“.

 

foto: Profimedia

 

Ali postojao je veliki problem: i dalje je bio oženjen prvom ženom Mimi Rodžers, glumicom koja ga je upoznala sa sajentologijom.

 

Tada je prema pisanju Rindera crkva krenula u misiju da izbaci Mimi iz Tomovog života i da Tom Kruz ispuni svoj san sa Nikol Кidman.

 

Sajentološka crkva je toliko očajnički želela da njen član i velika holivudska zvezda Tom Кruz bude srećan, da je bila spremna da u tu svrhu potroši ogromnu sumu novca i pomogne Kruzu da se razvede.

 

 

Rinder tvrdi da je Vilher, koji je bio Tomov duhovni vođa navodno vodio Кruza kroz prošle događaje kako bi mu pomogao da „raščisti“ svaku negativnost i da natera Mimi da pristane na razvod kako bi Tom mogao da se oženi Nikol.

 

- Potpuno smešno - rekao je portparol crkve o tvrdnji.

 

- Majk Rinder je okoreli lažov koji želi da profitira od svog nepoštenja. On se izdržava tako što organizuje uznemiravanje svoje bivše Crkve i njenog vođe kroz lažne policijske izveštaje, negativnu propagandu i lažne medijske priče - dodao je on.

 

Zvezda „Top Guna” Tom Кruz razveo se od Mimi Rodžer u februaru 1990. i oženilo Nikol Кidman na Badnje veče iste godine u njegovom domu u Aspenu, u Кoloradu.

 

foto: Profimedia

 

Nakon što su rekli službeno 'da', ubrzo su postali 'it' par Holivuda. Zajedno su snimali vestern film, išli na brojna ekskluzivna mesta i družili se sa slavnima. Tako su 1992. godine upoznali princezu Dajanu s kojom su se odmah sprijateljili.

 

Iste godine usvojili su prvu ćerku, Isabelu, a 1995. godine usvojili su sina Konora. Oboje su jako zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci, pa ih nikada nisu eksponirali u javnosti.

 

Par je krajem 90-ih snimao film "Eyes Wide Shut" u kojem su se jako zabavljali. Pričali su kako bi iza seta išli na carting i u zabavne parkove. Glumica je izjavila kako ima jako lepe uspomene iz tog razdoblja.

 

 

Glumački par Nikol Kidman i Tom Kruz bili su u braku od 1990. do 2001. godine.

 

Nedugo nakon su 2001. odlučili da se razvedu, njihova objava je iznenadila javnost. Slavni glumac tražio je razvod od Nikol što je i njoj bilo iznenađenje.

 

Ipak, postoje i priče koje tvrdi da je Nikol pobegla od supruga koji je već tada jako zaglibio u kontroveznu sajentologija. Nkol danas nije u dobrim odnosima s decom iz prvog braka baš zato što su se oni okrenuli ovoj veri i ocu.

 

foto: Profimedia

 

Tom Kruz je nakon razvoda počeo da izlazi s glumicom Penelope Kruz s kojom je bio u vezi četiri godine. Posle nje, bio je u vezi s glumicom Kejti Holms, s kojom se kasnije i oženio.

 

Nakon šest godina braka, razveli su se 2012. godine, pogađate, zbog sajentologije kojoj Kejti i njihova ćerka Suri ne pripadaju. Tom tako Suri nije video godinama niti učestvuje u njenom odrastanju, a dugo se šuškalo kako je Kejti morala da pobegne od njega usred noći uz pomoć porodice.