ukusno

Mekani kao duša i neverovatno sočni: Turski hlepčići su nešto najbolje šta ćete probati

Ovo sočno jelo će vas raspametiti koliko je savršeno. 

foto: Youtube Printscreen

Sastojci:​​​​​​

 

  • 500 g brašna
  • 150 ml toplog mleka
  • 150 ml tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike suvog kvasca 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • seckani peršun 
  • malo čilija 

 

Priprema

 

Najpre je potrebno da u brašno dodate so i suvi kvasac, a zatim sve to dobro promešajte. U smesu sipajte toplu vodu i toplo mleko i sve dobro promešajte. 

 

Nakon toga dodajte i maslinovo ulje i sve dobro umesite. Nakon toga utapkajte testo, premažite uljem i prekrijte ga folijom i ostavite ga da odstoji sat vremena. 

 

Zatim izvadite testo iz činije i podelite ga na 6 delova i oblikujte ih u loptice. Potrebno je da ih onda rasklagijate i propržite u tiganju 5-6 minuta. 

 

Onda ih slažite jedan preko drugog, ali ih premažite uljem i pospite peršunom i čilijem. Postupak ponavljajte dok ne ispečete svo testo.