Neće vam trebati mnogo umeća da pripremite ovaj savršen kolač koji će obožavati svi članovi vaše porodice.

Na društvenim mrežama veliku popularnost je stekao japanski kolač od sira. Ono šta ga posebno izdvaja pored ukusa, jeste to da su za njegovu pripremu potrebna samo tri sastojka. Zanimljivo jeste i to da ga mnogi nazivaju, japanski čizkejk, jer se pravi od sira i neverovatno je kremast, vazdušast i mekan.
Sastojci:
3 jajeta
120 g bele čokolade
120 g krem sira
Priprema
Pre svega stavite čokoladu da se istopi na pari. Nakon toga odvojite belanca od žumanaca, a zatim belanca umutite u čvrst sneg.
Kada se čokolada rastopi, u nju dodajte žumanca i krem sir, pa potom i umućena belanca. Smesu razlijte u kalup, koji ćete staviti pleh u koji je neophodno da prethodno sipate vodu.
Potrebno je da ga pečete 15 minuta na 170 stepeni, a nakon tog vremena - ugasite rernu i ostavite da kolač stoji još petnaestak minuta unutra.
Zatim izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga izvadite i iz kalupa. Po želji ga pospita šećerom u prahu.