Čak i ako nemate iskustva u kuhinji ovo jelo ćete lako spremiti.
Sastojci:
- 1 luk
- 2 tikvice
- 2 jaja
- biber
- so
- 300 ml mleka
- 250 g brašna
- ulje
- 150 g kačkavalja
- mirođija
- 150 g šunke
Priprema
Prvo je potrebno da dobro operete tikvice i da ih očistite. Vreme je da ih izrendate. Kada sve to završite razbijte u jednoj posudi jaja i umutite i dodajte u narendane tikvice.
Potrebno je da očistite i luk i izblendate ga, a potom i njega dodate u tikvice. Vreme je za biber, so i mleko. Sve lepo promešajte! Kada se sastojci sjedine polako dodajite brašno - nemojte da vam ostaju grudvice.
Zagrejte dobro tiganj i premažite uljem. Kutlačom zahvatajte smesu i pržite na blagoj vatri samo donju stranu dok ćete na gornju saviti mirođiju i kačkavalj koje ste prethodno narendali i pomešali. Nakon toga ćete dodati deljke šunke.
Preklopite palačinku i spremna je za serviranje. Prijatno!