njami njami

Uspevaju i početnicima: Recept za mekane palačinke od TIKVICA koje su prste da poližete

Čak i ako nemate iskustva u kuhinji ovo jelo ćete lako spremiti. 

foto: Youtube Printscreen

 

Sastojci: 

 

  • 1 luk
  • 2 tikvice
  • 2 jaja
  • biber
  • so
  • 300 ml mleka
  • 250 g brašna
  • ulje
  • 150 g kačkavalja
  • mirođija
  • 150 g šunke

 

 

Priprema

 

Prvo je potrebno da dobro operete tikvice i da ih očistite. Vreme je da ih izrendate. Kada sve to završite razbijte u jednoj posudi jaja i umutite i dodajte u narendane tikvice. 

 

Potrebno je da očistite i luk i izblendate ga, a potom i njega dodate u tikvice. Vreme je za biber, so i mleko. Sve lepo promešajte! Kada se sastojci sjedine polako dodajite brašno - nemojte da vam ostaju grudvice. 

 

Zagrejte dobro tiganj i premažite uljem. Kutlačom zahvatajte smesu i pržite na blagoj vatri samo donju stranu dok ćete na gornju saviti mirođiju i kačkavalj koje ste prethodno narendali i pomešali. Nakon toga ćete dodati deljke šunke. 

 

Preklopite palačinku i spremna je za serviranje. Prijatno!