Tokom letnjih vrućina svakom organizmu prija lagana hrana koja se brzo vari, a ovaj ručak je upravo takav
Ukoliko želite da što manje vremena provedete u kuhinji uz šporet punjene tikvice su kao stvorene za vas.
Sve što vam je potrebno jeste 3, 4 mlade tikvice i malo vremena, a rezultat je takav da kad ih jednom probate više nikada ih na drugačiji način nećete praviti.
Za pripremu je potrebna jedna posuda i đuvečara u kojoj ćete da ispečete ručak.
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g brašna
- 4 kašike prezli
- 200 g sira
- 200 g slanine
- 4 tikvice
- kašičica soli
Priprema:
Tikvice operite i oljuštite, pa isecite na tri jednaka dela. Potom ih izdubite i poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. U plastičnu posudu stavite sir, jaja, brašno, prezle, slaninu iseckanu na kockice i punite tikvice.
Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite oko 15 minuta. Nakon toga isključite rernu i ostavite ih u rerni dok ne se ne ohladi.
To je sve. Uživajte u ukusnom i laganom obroku idealnom za tople letnje dane.