Lazanje su čuveno italijansko jelo koje zahteva dosta truda, ali postoji i jedan kraći način kako napraviti savršene lazanje, a da ne izgubite mnogo vremena.
Lazanje od tikvica osvajaju svojim ukusom, ali i lakoćom spremanja. Idealne su kao rešenje za glavno jelo koje će postati omiljeni ručak vašim ukućanima.
Ovo je prilično jednostavan recept, a ukoliko među vama ima onih koji nisu ljubitelji tikvica, sigurno ćete ih zavoleti u ovom obliku i sastavu, s obzirom da ovaj ručak osvaja već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 2kg tikvica
- Pola kilograma mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 jaja
- 100ml mleka
- 100g brašna
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Očistite tikvice i isecite po dužini, posolite i ostavite da puste vodu. Nakon toga dobro propržite crni luk i dodajte mleveno meso, kao i ostale začine po ukusu.
Za to vreme tikvice pažljivo iscedite od vode i uvaljajte ih u brašno, pa ih ređajte u pleh na koji ste sipali malo ulja. Bitno je da slažete red tikvica, pa red mesa i na kraju da završite sa tikvicama.
Pecite u rerni oko 15 minuta, a prethodno pleh pokrijte aluminijumskom folijom. Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko tikvica, tada više ne treba da držite foliju preko. Ponovo pleh vratite u rernu da se peče dodatnih 15 minuta i nakon toga vaš ručak je gotov. Secite na kocke preukusne lazanje od tikvica, a možete ih služiti i kao hladno predjelo.