topi se u ustima

Magični SLADOLED iz kese za zamrzivač: Pravi se za 10 minuta, a osvežava na prvi zalogaj (RECEPT)

Ako želite da se zasladite i rashladite bez odlaska u prodavnicu, obavezno probajte ovaj domaći sladoled

foto: Kellentinesday/Shutterstock

Kremaste ledene poslastice glavni su slatkiš u vrelim letnjim danima, a ovaj brzi recept dopašće se i uspeće i onima koji nisu vični u kulinarstvu.


Sastojci:

 

  • 2 supene kašike šećera
  • šolja (200ml) mleka
  • 1/2 kafene kašičice ekstrakta vanile
  • čokoladne mrvice ili drobljeni čokoladni keks
  • 1/2 šolje soli (može kamena)
  • led
  • kesa sa patent-zatvaračem (4l)
  • kesa sa patent-zatvaračem (2l)


Priprema

 

Promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Dodajte čokoladne mrvice ili drobljeni čokoladni keks. Stavite smesu u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena.


Sada malo magije! So i led takođe promešajte i smestite u veću kesu.
Sada manju kesu sa smesom mleka i šećera smestite u veću, sa smesom leda i soli.


Dobro zatvorite i počnite da tresete oko 5-8 minuta. Vaš desert je gotov!
Hladnom vodom isperite kesu sa gotovim sladoledom, da bi se isprali ostaci soli sa spoljne strane kese.


Otvorite kesu i uživajte u poslastici!