ukusno

Sigurno nećete UKLJUČITI RERNU + spremaju se SUPERBRZO: 5 recepata za POSLASTICE koje se tope u ustima

Ako vam se na vrućinama ne stoji kraj šporeta, a jede vam se nešto slatko, ovde ćete sigurno pronaći jelo koje će vas oduševiti. 

foto: BalanceFormCreative/Shutterstock

"Lažna" krempita pravi se neuporedivo lakše od prave, krema se ne kuva, a umesto kore možete koristiti drugi sastojak — i dobijate pravo malo kremasto savršenstvo

 

Lažna krempita jednako je ukusna kao prava, a priprema se više nego jednostavno. Šporet uopšte ne morate uključivati jer se ovaj fil ne kuva, već se samo muti, a umesto kore poslužiće vam i omiljeni keks...

 

Ovo je odličan izbor kada želite da se zasladite i obradujete ukućane, a ne želite da utrošite mnogo vremena za pravljenje ukusnog deserta.

 

Brzo, lako, kremasto, a tako ukusno!

 

Sastojci:

 

  • 250 g keksa
  • 100 ml mleka

 

Za fil:

 

  • 700 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 400 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • šećer u prahu

 

Priprema:

 

Umutite mleko, šećer i šlag. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, a smesu od vanile dodajte pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite.

 

U kalup ređajte prvo keks koji ste umočili u mleko, pa sipajte krem od vanile. Preko sipajte preostalu slatku pavlaku.

 

Fino poravnajte i naređajte još jedan red keksa.

 

Stavite u frižider na dva sata da se ohladi, a onda pospite šećerom u prahu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Shutterstock

 

Mokra keks torta vam verovatno zvuči čudno, ali njen ukus je sve suprotno od toga. Sprema se brzo i lako, a biće vam omiljena poslastica.

 

Ono što je bitna karakteristika mokre torte je da vam ne treba mnogo sastojaka, a samim tim neće ni uticati na vaš kućni budžet, dok će ukućani biti zadovoljni.

 

Sastojci:

 

  • Gotove kakao kore
  • 750g šlaga
  • 600ml kisele vode
  • 1kg kisele pavlake
  • 320g šećera u prahu
  • 600g mlevenog keksa

 

Priprema:

 

Umutite čvrsto šlag i kiselu vodu, a posebno mutite pavlaku sa šećerom u prahu i u tu smesu dodajte mleveni keks i devet kašika prethodno umućenog šlaga, pa celu smesu sjedinite.

 

Kore nakvasite čokoladnim mlekom, pa ređajte kore, fil i šlag, pa tako još dva puta. Ako volite, odozgo možete preliti čokoladnom glazurom i na kraju ostavite u frižideru preko noći.

 

Vaša torta je spremna bez mnogo muke i bez upotrebe rerne, što je jako bitno naročito leti. Sada možete organizovati kafu sa prijateljicama i zasladiti se uz posebnu mokru keks tortu.

 

 

Nastavak na sledećoj strani... 

foto: Youtube Printscreen/Cookrate-cakes

 

Najbrža i preukusna torta od samo 6 sastojaka pravi se očas posla, a sve to bez pečenja!

 

Ako vam se ne peče torta dok su dani još ovako topli, zasladite se ukusnom tortom koju svi vole...

 

Sastojci:

 

  • 350 g keksa
  • 150 g maslaca
  • 500 g maskarpone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake
  • 10 ml ekstrakta vanile

 

Priprema:

 

Keks sameljite (ili već kupite mleveni), pa pomešajte s otopljenim maslacem. Unesite smesu za kalup (kao za čizkejk), ali je razmažite i po ivicama kalupa, tako da cela unutrašnjost bude prekrivena keksom.Vodite računa da vam ostane još keksa za posipanje fila na kraju.

 

Ostavite u frižideru na 15 minuta.

 

U maskarpone sir dodajte šećer, vanilu i slatku pavlaku, pa mutite mikserom

 

Sipajte u pleh, izravnajte, pa ukrasite odozgo mrvljenim keksom.

 

Neka se hladi u frižideru barem sat, a onda secite i služite se.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Youtube Printscreen/cookrate

Divna letnja poslastica sa keksom, jogurtom i slatkim gornjim slojem pravi se lako, brzo, a ne treba vam ni brašno, ni šećer, ni šporet!

 

Sastojci: 

 

  • 500 gr keksa
  • 300 ml otopljenog maslaca ili margarina
  • kilogram grčkog jogurta
  • 100 gr meda
  • 10 gr korice limuna
  • 250 gr džema od višanja (možete koristiti i slatko od višanja)
  • 8 gr želatina

 

Priprema:

 

Keks izmrvite u secku ili odmah kupite mleveni. Dodajte mu otopljeni maslac, promešajte dobro i naspite jednu polovinu u pleh kao donji sloj. Ostavite na pola sata u frižideru.

 

U grčki jogurt dodajte izrendanu koricu limuna i med. Mutite mikserom.

Sipajte prvu polovinu preko keksa, pa dodajte drugu polovinu sloja od keksa. Zatim vratite u frižider da se hladi. Nanesite kad se prohladi i drugu polovinu smese s jogurtom, pa sve lepo izravnajte.

 

U slatko od višanja dodajte želatin koji ste prethodno promešali s vodom (po uputstvu s kesice i ostavili da nabubri). Možete, jednostavno, premazati i sloj džema bez želatina, tako je još lakše.

 

Ostavite u frižideru barem dva sata.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Shutterstock

 

Ako obožavate mlečne poslastice s ukusom kafe, ovaj slatkiš će vas oduševiti

 

Mešavina klasične keks-torte i širom sveta obožavanog tiramisua, ova italijanska torta je najbrži način da spojite ova dva božanstena ukusa i što pre se zasladite.


Završnica u vidu čokolade daje sladak ukus, a u recept ne ide kristal šećer.
Obavezno je probajte što pre i javite nam dopada li vam se.

 

Sastojci:

 

  • 1-2 pakovanja keksa
  • 600 mililitara slatke pavlake
  • 400 grama maskarponea
  • 250 mililitara espresa
  • 3,5 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike likera od čokolade po ukusu
  • kakao i rendana čokolada za posipanje


Priprema


Dobro umutite slatku pavlaku, a u odvojenoj posudi pomešajte liker, maskarpone, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dobro promešajte. Malo po malo i uz mešanje, sjedinite sa slatkom pavlkom.


Skuvajte espreso, pa sipajte u činijicu u kojoj ima dovoljno mesta za umakanje keksa. Umačite jedan po jedan keks u kafu, pa ređajte tortu.


Posle prvog reda keksa, namažite sloj fila, pa ponovo umačite keks i ređajte i tako sve dok ne potrošite materijal.


Poslednji red treba da bude fil.


Pospite kakaoom i rendanom čokoladom. Ostavite da se stegne u frižideru.