recept

Jeftino, brzo, a ukus BOGOVSKI: Najjednostavniji LETNJI RUČAK od 3 sastojka gotov za samo 20 minuta

Ukoliko vam se ne sprema ručak, a ipak biste nešto ukusno da pojedete ovo može da bude super predlog za vas 

foto: Profimedia

Ručak je jedan od glavnih obroka u svakoj porodici. Kada su napolju visoke temperature i kada ne želite da vam šporet mnogo zagreva prostor u kojem boravite na scenu stupaju oni brzi, ali ukusni obroci.

 

Ovo je jedan od njih, a svaka domaćica ga može napraviti za manje od pola sata. 

 

 

Za pripremu ovog jednostavnog obroka potrebno vam je samo tri sastojka. 

 

  • 2 velika krompira
  • jedna glavica luka
  • kobasice (mogu da posluže i viršle)

 

Priprema:

 

Krompir i luk oljuštite i isecite na kockice.

 

U dublji tiganj ili šerpu stavite krompir i luk, sipajte malo vode da se dinsaju, pa ih posolite.

 

Pržite na tihoj vatri uz stalno mešanje.

 

foto: Shutterstock

 

Viršle iseckajte na kolutiće, a kada se krompir zapeče, ubacite ih u tiganj i pržite.

 

Dodajte još malo vode, ostavite na šporetu dok vode ne ispari,a krompir ne omekša.

 

Za ovaj ručak najbolje je koristiti mladi krompir, jer za njegovu pripremu nije potrebno više od 15 minuta vremena. Ukoliko nemate mladi, budite spremni na to da će vam ipak trebati oko 25 minuta da bi u potpunosti bio spreman za konzumiranje.