iznenadićete se

Tek su ga dobili, a već OSTALI BEZ NJEGA: Evrovizijski pobednici MORALI DA PRODAJU trofej

Članovi benda Kaluš Orkestra zbog privatnih razloga morali da unovče statuu koju su osvojili kao prvoplasirani na Evroviziji. 

foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Pobednici na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije ukrajinski bend "Kalush Orchestra", prodao je svoj pobednički trofej na aukciji za 900.000 dolara, a prikupljeni novac članovi benda su odličili da doniraju ukrajinskoj vojsci. Osvojeni kristalni mikrofon prodat je na aukciji na Fejsbuku koju je vodio ukrajinski TV voditelj Sergej Pritula.

 

foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia

 

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za kupovinu bespilotne letelice PD-2, namenjen ukrajinskim oružanim snagama, koji uključuje tri drona ukrajinske proizvodnje i kopnenu kontrolnu stanicu — rekao je Pritula.

 

 

Prodaja se poklopila sa nastupom benda na dobrotvornom koncertu kod Brandenburške kapije u Berlinu, piše BBC. Član benda Oleh Psiuk iskoristio je koncert da pozove sve ljude da se "ne navikavaju na rat u Ukrajini", prenosi Mondo.

 

foto: Youtube Printscreen

 

— Mislim da vesti o ratu uvek treba da budu na naslovnim stranama, dok ne dođe mir —  rekao je Psiuk.

 

Četvoromesečna ruska invazija na Ukrajinu odnela je hiljade civilnih života, primorala milione Ukrajinaca da pobegnu i pretvorila ukrajinske gradove u ruševine.

 

foto: Youtube Printscreen

 

Moskva svoju operaciju naziva "specijalnom vojnom operacijom" koja ima za cilj razoružavanje Ukrajine i njenu zaštitu od fašista. Ukrajina i Zapad se slažu da je tvrdnja neosnovana i da je ovaj rat ničim izazvan akt agresije.