Ako vam treba brz recept za izdašnu poslasticu, nećete naći bolji od ovog.
Keks torte spadaju u omiljene poslastice, naročito onima koji ne uživaju preterano u dugotrajnoj pripremi kora i mešanju filova.
Ova koja vam danas predstavljamo jedna je od nesumnjivo najbržih, a izdvaja je jak mlečni ukus uz, naravno, neizostavnu vanilu!
Po želji je možete dekorisati rendanom čokoladom, šarenim ili čokoladnim mrvicama, mlevenim orasima, a služi se hladna, idealno uz kaficu posle ručka.
Sastojci:
pakovanje keksa
1,5 - 2 litra mleka
250 mililitara slatke pavlake
4 kesice pudinga od vanile
2 kašike gustina
150 grama šećera
3 kesice vanilin šećera
Priprema
Odvojte 400 mililitara mleka, a ostatak skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom. U 400 mililitara mleka razmutite puding i gustin, pa kad mleko prokuva, sklonite s vatre, umešajte puding, vratite i kuvajte na tihoj do srednjoj vatri uz neprestano mešanje.
Ostavite da se hladi.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte pudingu.
Keks potapajte u mleko, pa ređajte po tacni. Zatim na keks namažite fil, pa tako ređajte sve dok ne utrošite materijal.