pogađate li šta se izdvojilo?

Jedan stih će ući u ISTORIJU: Pesma "In corpore sano" nominovana za najbolji tekst ovogodišnje Evrovizije

Pesma kojom će Ana Đurić Konstrakta predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja

foto: Youtube Printscreen

Prema izboru portala Eurostory.nl, pesma In corpore sano Ane Đurić Konstrakte je među nominovanima ove godine u kategoriji najboljeg teksta, a tu su još i pesme koje predstavljaju Australiju, Veliku Britaniju, Ukrajinu, Švajcarsku i Italiju.


Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa.

 

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl“ među onima koje se najviše pamte u istoriji Pesme Evrovizije.

Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta „prilično bizaran“, ali i „koherentan“.

 

FOTO: © ATA IMAGES
FOTO: Printscreen
FOTO: Youtube Printscreen
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: RTS printscreen
FOTO: Nemanja Nikolić

 

„Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti“, naveo je žiri.

 

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.