božanstven

Sladi, hladi, topi se u ustima: NAJKREMASTIJI kolač od jagoda i kokosa gotov za pola sata (RECEPT)

Ova mirisna poslastica sprema se vrlo brzo, a ukus je prosto magičan!

foto: AS Food studio/Shutterstock

Bez obzira na to šta je prilika, ovaj kolač je recept koji vredi probati!


Priprema se vrlo brzo i jednostavno, a ako napravite još jednu koru, može se pretvoriti i u ukusnu torticu. U svakom slučaju, miris koji se širi domaćinstvom je prosto nestvaran, a o ukusu ne treba pričati previše — mešavina kokosa, vanile i jagoda je dobitna kombinacija.

 


Sastojci


Za koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike džema (najbolje od jagode)
  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike kokosovog brašna

 

Za fil:

 

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 200 grama stonog margarina, sobnoj temperaturi
  • 750-800 mililitara mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 500 grama jagoda

 

Priprema


Kalup za pečenje namazati margarinom ili obložiti pek papirom, pa rernu zagrejati na 180 stepeni.


Kora


Umutiti belanca u sneg sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno umešati brašno i, potom, kokosovo brašno. Na kraju dodati džem i sve dobro promešati, pa preliti u kalup i peći najmanje 15 minut.


Fil


Umutii žumanca, pa im dodati šećer. Staviti mleko da se kuva, a u manjoj količini razmutiti puding, pa pudingu dodati gustin. Zatim skloniti mleko s vatre, sipati mešavinu pudinga i gustina, vratiti na ringlu i kuvati nekoliko minuta uz neprestano mešanje na srednjoj temperaturi. Pri kraju dodati i margarin

.
Ređanje


Na koru možete sipati sav fil, pa preko poređati jagode ili, još bolje, sipati pola fila na koru, poređati jagode, pa preliti ostatkom fila.