topla preporuka

Heroj, detektiv ili duh — ON JE MOGAO SVE DA GLUMI: 5 uloga Brusa Vilisa zbog kojih ga volimo

Prethodnih dana svet je šokirala vest da Brus Vilis završava karijeru zbog bolesti.

foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Brus Vilis (67) boluje od afazije, oboljenja koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti, te je odlučio da se povuče iz sveta glume. 

 

Ovo je šokiralo javnost i mnogobrojne fanove, a mi smo se prisetili top pet filmova Brusa Vilisa koje morate pogledati, ukoliko niste dosad. 

 

  • Šifra Merkur

Pripadnici američke Agencije za nacionalnu bezbednost su osmislili kompleksnu komunikacijsku šifru Merkur, a problem nastaje kada autistični dečak uspe da dešifruje. Nema ko nije bio na ivici suza kada mali autistični dečak zagrli Brusa Vilisa, koji ga je u filmu sve vreme štitio.

 

  • Grad Greha


Film prati umornog i starog detektiva (Vilis) koji konačno hvata ubicu dece i ubija ga na brutalan način, a potom izvršava samoubistvo. U ovom filmu Brus Vilis je pokazao kako može sjajno da odglumi anti-heroja.

 

  • Šesto čulo


Napet, uzbudljiv i potresan film koji ne bi bio toliko dobar da Brus Vilis nije savršeno odigrao preminulog dečijeg psihologa i upravo zahvaljujući njemu ceo istorijski obrt na kraju filma niko nije očekivao. Uverite se i sami ukoliko nista pogledali film.

 

FOTO: Instagram
FOTO: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO
FOTO: epa / JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE / WILL OLIVER
FOTO: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia
FOTO: Instagram
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

 

  • 12 majmuna


Vilis je u ovom filmu putnik kroz vreme, neuredan i problematičan i ipak shvata da nije glavni u svemu. On pokušava da spasi svet od smrtonosnog virusa koji je peživeo kao dete, savršenom glumom Brus Vilis nas je ostavio bez teksta u ovom pravom remek delu.

 

  • Petparačke priče


Najbolje za kraj. Ovaj film prati boksera koji odbija da namešta mečeve za mafiju, ono što ga sprečava da pobegne mafiji jeste porodično nasleđe koje mora da vrati. Sve u svemu, film prepun zločina, a jedan od najvećih je taj što Brus Vilis nije nagrađen Oskarom za najbolju sporednu mušku ulogu.

 

Na ovom spisku zaslužuje da se nađe još mnogo filmova, kao na primer Nesalomivi, bilo je teško izdvojiti nekoliko projekata iz ovako velike filmografije jednog uspešnog glumca.