Ako volite tiramisu, a volite i banane, oduševite se spojem ukusa u ovom laganom kolaču.
Volite li slatkiše s bananama? Ovaj kolač se vam se sigurno dopasti!
Sastojci:
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 velike kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo maslaca i prezli za kalup
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 grama maskarponea
- 50 grama šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Kalup premažite maslacem i pospite prezlama.
Jaja umutite sa šećerom dok se smesa ne udvostruči i bude svetložute boje. Prosejte brašno i umešajte ga u smesu (ali nemojte mutiti mikserom). Smesu sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, do zlatnožute boje.
Dok se biskvit hladi, spremite fil. Umutite slatku pavlaku mikserom, pa joj dodajte šećer. Ubacite u smesu i maskarpone, pa sjednite u krem. Stavite da se malo ohladi.
Banane presecite na pola do dužini i širini i naređajte po biskvitu koji se ohladio. Prelijte filom. Protresite kalup i izravnajte.
Ostavite da se hladi u frižideru na nekoliko sati ili preko noći. Pospite kakaom pre serviranja.