Ova verzija omleta koji se seče na trouglove i pruža energiju i zdravlje sigurno će vam se dopasti!
Jaja su odličan izvor aminokiselina, gvožđa i antioksidanata i svačiji omiljeni doručak! Ona pomažu u regulaciji dobrog i lošeg holesterola, jačaju imunitet, poboljšavaju kognitivne funkcije, jačaju kosti i zube, blagotvorno deluju na kožu, čuvaju oči, podstiču mršavljenje, ublažavaju anksioznost... Dodajte im superzdravo povrće i efekat će biti još bolji, a uz to ćete biti sigurni da ste započeli dan na najbolji mogući način — i pružili sebi obilje energije!
Da biste pripremili ovu pitu, sastojke planirajte u skladu s tim koliko će ljudi jesti. To znači da ne postoji neka određena mera, već da svega ubacite koliko će vam biti dosta, a ovo je minimum sastojaka.
Sastojci:
- 5 jaja
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašičice ajvara
- pola glavice sitno seckanog crnog luka
- crvene i zelene paprike, tikvice, šargarepa, brokoli, karfiol... po želji
- so, biber i peršun po ukusu
Priprema
Umutite jaja viljuškom ili žicom, pa dodajte sitno seckane kisele krastavčiće i kašičicu ajvara. Zatim ubacite sitno seckano povrće po želji, začinite, sve dobro promešajte i prelijte u dubok tiganj u kom je prethodno zagrejano ulje.
Posle nekoliko minuta pečenja, okrenite uz pomoć silikonske špatule.
Secite na trouglove i servirajte uz jogurt.