da li vam se dopada?

ZAVRTEĆE VAM SE u glavi kada vidite ovaj prizor: Pogledajte kako će izgledati EVROVIZIJSKA BINA u Torinu 2022. godine

U konkurenciji od 16 gradova jedan je odneo pobedu, a organizacija prostora gde će takmičari iz 41 države nadmetati i pokušati da odnesu trofej u svoju zemlju, uveliko je u pripremi. 

foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovogodišnje prestižno takmičenje Pesma Evrovizije na kojoj će učestvovati 41. zemlja, među kojima će se naći i Jermenija i Crna Gora posle odsustva 2021. godine. Ovo će biti 66. izbor za Pesmu Evrovizije koji će po svemu sudeći biti sprektakularan. 

 

 

Na Zvaničnom sajtu Evrovizije pojavile su se fotografije dvorane u kojoj će učesnici nastupati. Naime, dvorana u Torinu koja se naziva Palasport Olimipico, izgrađena je za potrebe zimskih olimpijskih igara 2006. godine koje su državane u Italiji. Od tada pa do sada, ova dvorana je jedna od najbukiranijih prostora za održavanje raznih sportskih i muzičkih aktivnosti. 

 

Podsetmo da je Torino pored još ispeo da se izbori za ovogodišnjeg domaćina ovog prestižnog muzičkog takmičenja u konkurenciji od 16 drugih gradova u Italiji. Ranije su domaćini ovog takmićenja bili Napulj i Rim. 

 

Evrovizija će se održati u 3 takmičarske večeri, u polufinalima koji su planirani za 10. i 12. maj, dok će se finale održati 14. maja. 

 

Srbija još nije izabrala izvođača koji će je predstavljati na ovom prestižnom takmičenju, te će ishod biti poznat tek 5. marta. 

 

Kako vam se sviđa dvorana?