prste da poližete

Jelo s kojim je nemoguće pogrešiti: Brze SELJAČKE ŠNICLE pikantnog ukusa (RECEPT)

Za dobar ručak s mesom ne treba vam ništa komplikovanije od ovih zasitnih svinjskih šnicli, koje se pripremaju jednostavno i mogu da se serviraju uz krompir, pirinač, grašak, pa čak i samo uz hleb i salatu.

foto: Hector Ruiz/Shutterstock

Kada je reč o glavnom jelu s mesom, nema bržeg načina da na trpezi imate bogat i zasitan ručak od pripreme šnicli. Ukoliko preferirate tradicionalne i proverene verzije, ovaj recept biće baš po vašoj meri!


Za pripremu ovog obroka treba vam svega nekoliko sastojaka, a rezultat je pikantno jelo, koje može da se posluži u bezbroj varijanti.

 

Sastojci:

 

  • 4 šnicle
  • 4 suve paprike
  • 1 kisela paprika
  • 3 kašike ulja
  • so, biber, mirođija po ukusu
  • 1-2 čena bela luka
  • 1 goveđa kocka

 

foto: Gregory Gerber/Shutterstock

Priprema


Skuvajte kocku goveđe supe u vodi.


Operite suve paprike, pa ih zasecite po dužini i potopite u ključalu vodu. Ostavite da odstoji dok je voda vruća.


Svinjsko meso, najbolje od vrata, omekšajte čekićem, pa začinite po želji. U podmazanom tiganju ih propržite s obeju strana, pa prelijte s malo supe od goveđe kocke i ostavite da se dinsta.


Potom izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite, očistite od semenki i rasporedite oko šnicli. Isecite kiselu papriku i njene deliće stavite ispod mesa u tiganju.


Kad bude pri kraju, dodajte beli luk i mirođiju, pa dinstajte još pet minuta.

 

Služite ih uz krompir, pirinač, grašak, pa čak i samo uz hleb i salatu, a na pola dinstanja možete dodati i seckane pečurke i dobiti slasni sos.