neće vam je biti dosta

Ukus slaninice i sira obara s nogu: PITA OD MAKARONA za brz i bogat porodični ručak (RECEPT)

Da, zapečena testenina je recept s kojim je nemoguće potrešiti, a ukoliuko je pripremite ovako dobićete pitu neponovljivog ukusa čiji će vam recept svi tražiti.

foto: pansticks/Shutterstock

Makarone, svačije omiljeno jelo, uglavnom se kuvaju i serviraju uz dodatak raznih sosova, a pomalo zapostavljen način pripreme ove testenine jeste zapečena varijanta.


Međutim, uz pravu kombinaciju sastojaka, ovakve makarone mogu da budu ključni sastojak domaće pite, pravo malo remek-delo vaše porodične kuhinje i obrok kom ćete se vraćati bar jednom nedeljeno. Najbolje od svega je to što vam ne treba mnogo sastojaka, a pripremaju se vrlo brzo.


Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • 120 ml mleka
  • 45 g rendanog parmezana
  • 80 grama sitno seckanog čedar sira
  • šaka seckane kuvane slanine
  • 200 grama kuvanih makarona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu


Priprema


Zagrejte rernu na 200 stepeni.


U dubljoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, parmezan, pa so i biber. Dobro promešajte, pa ubacite čedar, slaninu i testeninu i ponovo promešajte.


Podmažite dubok tiganj, pa na srednjoj vatri dinstajte 3-4- inuta. Zatim prebacite u rernu i pecite oko 25 minuta. Zatim isključite, ali ostavite da se prohladi u rerni, pa služite toplo.