Iako su veoma kalorične, nema koga neće oduševiti, a kao prilog možete služiti tartar sos.
Ukoliko vam je ponestalo ideja za ukusne večere sa porodicom, a ljubitelji ste ukusnik palačinki i testa, donosimo vam fantastičan recept za pohovane palačinke sa pica nadevom.
Sastojci:
300 g brašna
3 jaja
300 ml mleka
300 ml mineralne vode
3 kasike ulja
so
Za fil:
150g pizza šunke
100 grama pečurki seckanih
150g kačkavalja
kečap i tartar sos
origano
2 jaja
200g brašna
200g prezli
Priprema:
Jaja umutiti mikserom, dodati brašno i mleko postepeno, zatim ulje i so. Dodati mineralnu vodu, umutiti i ostaviti smesu u frizideru da odstoji 30 min.
Nakon 30min, tiganj premazati uljem i peći palačinke.
Zatim krenuti sa filovanjem palačinki, premazati palačinku kečapom i tartar sosom, poredjati šunku i kačkavalj i posuti origanom. Zatim urolati palačinke.
Uvaljati svaku palačinku u brašno, zatim u smesu od 2 razmućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti palačinke na srednoj vatri. Možete ih jesti za pavlakom, svežnom salatkom ili tartar sosom.