Ove domaće kiflice će biti i sutradan mekane i sočne, a za to imamo poseban trik.
Ljubitelji ukusnog testa na aromatičnim nadevima, biće oduševljeni domaćim kiflicama sa kulenom i sirom, a uz ovaj fanstastičan recept čitava porodica će se okupiti za trpezom.
Sastojci:
suvi kvasac
30 g šećera
prstohvat soli - kalijumove
1kg brašna
200 ml ulja
500 ml mlake vode
Nadev:
300g sitnog sira
kašičica ljute paprike
kašičica slatke paprike
crni biber
300 g domaćeg kulena
Priprema:
Kvasac, šećer i malo brašna pomešati sa toplom vodom. Kada nadođe, dodati ulje i so. Postepeno dovati brašno dok se ne umesi testo, fine nelepljive strukture. Nadolazi 30 min. Podeliti na 2 dela i napraviti 2 jufke koje ostavimo da nadođu jos 10 minuta. Svaku jufku rasklagijati i seći na jednake trouglove. Punjenje-urnebes nadev pravite tako što pomešate sitan sir, ljutu i slatku papriku, malo bibera. Svaku kiflicu puniti jednom kašičicom urnebes nadeva i staviti listić kulena. Urolati i ređati na pleh. Svaku kiflicu posutu mlevenom crvenom paprikom. Ostaviti opet da nadođe još 10 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta. Možete ih posuti susamom i kimom.