brzo i lako

Hranljiv i zdrav: Trik koji će vam pomoći da na jednostavan način pripremite paradajz sos za špagete

Pored toga ono šta je veoma značajno jeste da paradajz smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, takođe ubrzava zarastanje rana, kao i to da štiti kožu od štetnih sunčevih zraka

foto: Shutterstock

Paradajz je taj koji je odličan za gubitak kilograma. On u sebi sadrži likopen, koji smanjuje masi u organizmu. On je takođe odgovoran i za osećaj sitosti koji osećamo, a sve to nas dovodi do zadovoljstva.

 

 

Sigurno vam je za vaše špagete potreban jedan brzi sos koji će biti ukusan i veoma hranljiv. Naime postoji jedan trik kako bez imalo kulinarskog umeća možete da napraviti gusti paradajz sos. 

 

Dakle, veoma je jednostavno, na vatru u jednu šerpu naspite pola litre paradajz sosa i prvo ga na blagoj vatri kuvajte. 

 

foto: Shutterstock

 

Kako se on bude zagrevao, tako će dobijati gustinu. Međutim, na početku dodajte i malo ulja u vaš paradaj sos. 

 

Kada on bude dobijao željenu gustinu i njega možete razbiti dva jaja i tako ga dodatno vezati, odnosno zgusnuti. 

 

Poslužujte ga toplog, jer ćete uživati u njegovom ukusu.