ukusno

Jede vam se jelo bez mesa — imamo rešenje: Vegetarijansku pastu sa šampinjonima morate probati

Vašem organizmu će prijati da za jedan obrok koji imate svoju glad utolite sastojcima koji su bazirani na biljkama. 

foto: Shutterstock/siamionau pavel

Manja količina pečurku, ako se konzumiraju svakodnevno povoljno će uticati na vaše zdravlje. Jedno istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Food Chemistry jer pečurke imaju dva antioksidansa koja utiču povoljno na rad srca i prevenciju demencije. 

 

Ta dva antioksidansa su ergotionein i glutation koji se bore protiv slobodnih radikala i tako se suprostavljaju demenciji i odrđenim oblicima raka, kao i kardiovaskularnim problemima. 

 

Sastojci: 

 

 

 

Priprema:

 

Prvi korak u pripremi jeste to da spremite sastojke za prženje. 

 

Dakle, oljuštite luk i sitno ga iseckajte ili izblendajte. On će vam dati aromu koja će biti osetna kada završite pripremu. Nakon toga ga malo propržite pa u isto vreme dodajte vodu i sitnije iseckane šampinjone. 

 

Nakon toga dodajte jednu kašičicu suvih začina, a zatim prstohvat mirođije i isto toliko soli.

 

Sve krčkajte dok sastojci ne dobiju boju i šampinjoni se ne smekšaju. Vreme je da dodate i izrendani kačkavalj. 

 

Pred kraj pripreme preliva, skuvajte makarone sa malo soli i kada ih procedite dodajte tik posle kačkavalja. 

 

Sve dobro promešajte i vaše jelo će biti preukusno.