Ako vam ponestane ideja za doručak, možete izvaditi ovaj brzi recept iz rukava i ne samo da ćete uživati u njegovom ukusu, nego ćete ga toliko zavoleti da ćete poželeti svaki dan da ga imate na trpezi.
Sastojci:
- 2 kriške tost hleba ili običnog hleba
- 2 jaja
- puter ili margarin
- biber
- beli luk u prahu
- blagi kečap
Priprema:
Pre nego što razbijete jaja u tiganj, prepecite hleb ili u tosteru ili u rerni.
Kada prepečete hleb, izvadite ga i premažite puterom ili margarinom.
Za to vreme pržite na blagoj vatri jaja na oko, ali da žumance ne bude ni previše, a ni premalo tečno.
Zatim jaja stavite na kriške hleba i presecite samo jaja. Pospite ih biberom, stavite malo belog luka u prahu, malo mešavine začina, pa na kraju pospite i kečapom.
Uz ovaj doručak možete konzumirati i filter kafu ili čaj.
Prijatno!
( Glossy )