Ako nemate ideju čime da obogatite trpezu večeras, zapečene slane palačinke su idealan izbor
Ko još ne voli slane palačinke?! Slasni spoj mesa i sira oduševiće vas u dobro poznatom testu, pa još kada se zapeče u rerni, dobije se obrok koji se pojede za tili čas.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa (od pilećeg filea)
- 1 parče zdenka sira
- 1 kašika pavlake
- 50 g rendanog kačkavalja
-
1 glavica luka
-
kečap ili paradajz sos
-
so, biber, ostali začini
Priprema:
U mleveno pileće meso dodajte začine, kao i zdenku koju ste istopili. Luk naseckajte na sitno, malo propržite, pa dodajte u smesu.
Pecite palačinke kako to inače radite, a zatim ih filujte nadevom od mesa, urolajte i slažite u vatrostalnu posudu.
Pomešajte pavlaku i kačkavalj, pa premažite palačinke mešavinom. Prelijte kečapom ili paradajz sosom.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 do 25 minuta, na 180 stepeni.