dostojno njene titule

Kratka bunda + haljina iz bajke: Kraljica Leticija započela modnu godinu na najbolji mogući način

Dok je prošle godine svojim prvim javnim pojavljivanjem u kombinaciji koju su mnogi ocenili kao modni promašaj, španska kraljica nije na početku 2022. godine ponovila grešku.

foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Španski kraljevski par prisustvovao je tradicionalnoj ceremoniji Pascua Militar, tzv. Vojnom Uskrsu, jednoj od najstarijih vojnih svečanosti u njihovoj zemlji.

 

Kralj Felipe VI i njegova supruga Leticija najpre su otvorili ceremoniju pozdravom Kraljevske garde u madridskoj Plazi de la Almudeni, a potom prešli u Kraljevsku palatu, gde je kralj podelio odlikovanja pripadnicima Vojske.

 


Budući da je u pitanju jedna od najvažnijih kraljevskih obaveza ove porodice i prva u ovogodišnjem kalendaru, pred kraljicom Leticijom bio je zadatak da se obuče vrlo svečano, odmereno, elegantno, u skladu s prilikom i temperaturama i, ako pitate modne znalce, ovog puta nije bilo greške!


Leticija od Španije se pojavila u haljini balskog kroja čiji je gornji deo pripijen uz telo i kopča se krupnim dugmićima, a od struka se širi i pada sve do zemlje, prekrivajući obuću. Njen izbor je pao na model navy nijanse koji je dodatno ukrašen efektnom mašnom koja se pruža niz suknju. Budući da ni mediteransku Španiju nisu zaobišle niske januarske temperature, Leticija se ogrnula kratkom crnom bundom nešto komotnijih rukava.

 

FOTO: POOL/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: POOL/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Mariscal/POOL/EFE/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Upućeni u Leticijin stil primetili su da španska kraljica ima novi pirsing u uhu, ali i on je ostao u senci Broša kraljice Ene, neprocenjivog dijamantskog komada nakita koji krasi jedan biser. Ona je okačila luksuzni broš za haljinu, a u jednom delu ceremonije on je pao, a kralj Felipe je kao pravi džentlmen odmah požurio da ga podigne i vrati supruzi.